Ondergistend bier met een goudgele kleur en 5% alcohol. Het is niet al te vol, maar wel verfrissend van smaak. Ur staat voor Oer en gaat vaak over de edele grondstoffen die gebruikt worden om dit bier type te brouwen.
Een lichtgeel troebel bier, kruidig. Bovengistend en 5 tot 6% alcohol. Weizen is gemaakt met 50% tarwe. Aan witbier worden vaak extra ingrediƫnten toegevoegd voor de smaak.
Rijke smaak. De oorsprong van deze Pale ale ligt in de UK. Een traditie die is overgewaaid naar BelgiĆ«, waar het bekend staat als Speciale. Hier kennen we het als Amber bier. 5 – 6 %, hoge gisting.
Oorspronkelijk afkomstig uit de Belgische provincie Henegouwen. Kruidige en hoppige biersoort met een fris karakter. Vaak worden er kruiden of specerijen zoals gember of koriander toegevoegd. 5% – 6,5%
Een populair biertype dat super hoppig is en daardoor vaak extra bitter. Behalve bitter ook vaak lekker fruitig door nieuwe hop soorten. Tussen de 5 en de 7,5%
Bier met een goudgele kleur, waarbij minder hop gebruikt wordt en daardoor minder bitter is. In principe een bier van hoge gisting. 5,5 – 7,5% alcohol.
Een vrij zware biersoort . Door de toevoeging van suiker vaak zoetig, deze zorgt ook voor het hogere alcoholpercentage (7% – 10%). De kleur van tripel is goudblond.
Donkerkleurig bier, waar dubbel zoveel graan aan toegevoegd is wat voor een hoger alcoholpercentage zorgt. Bovengistend bier. De smaak is zoet en weinig bitter. Rond 7%.
Bier dat door trappisten (monniken van de orde der cisterciƫnzers) wordt gebrouwen. Dus geen biersoort, maar een omschrijving van de herkomst. Bovengisting, 3,5 tot 11,5% alc.
Donkerbruin tot zwart kleurig bier gebrouwen met gebrande of geroosterde mout. Zowel hooggistend als laaggistend. Porter en stout zijn engelse style bieren en Rookbier veelal Duits.
Zware donkere bieren met volle, diepe smaken. Met unieke uiteenlopende en verwarmende smaken. Door het hoge alcoholpercentage bieren om langzaam van te genieten.
Bij traditionele bieren wordt aan het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten, fruit toegevoegd, waarbij de suikers van het fruit volledig vergisten.